Блог

Здравословни палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец 02.09.2021 10:14:11

Здравословни палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец

Вкъщи използвам пълнозърнесто брашно от лимец, което е част от кошницата на Pura Vida Organic Farm през есента и зимата. В рецептите винаги замествам бялото брашно с него.

Първите ми няколко опита да правя палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец не бяха успешни. Залепваха, разкъсваха се. След различни вариации в съотношението на съставките, разбрах, че ключът е в гъстотата на сместа и начина на приготвяне. Тя трябва да е по-рядка от боза и от тази, приготвена с бяло брашно. Тиганът задължително се намазва с мазнина (олиото не се слага в сместа). За намасляване, аз използвам силиконова четка.

Съставките:

2 яйца

150 мл. прясно мляко

60 гр. брашно

щипка сол и щипка захар

олио за намасляване на тигана

 

Смесвате всички съставки. След това, както казваше моята баба – оставяте сместа да си „почине“ 20-30 мин. Преди всяка палачинка разбърквате сместа, вземате частта, която е необходима, спрямо големината на тигана. Намазвате преди всяка следваща палачинка.

Обикновено готвя с Ави. Когато наоколо има нагорещен тиган, винаги се опитвам едната ми ръка да е свободна, за да мога да я предпазя. Моят трик е да изсипя сместа в частта при дръжката и след това да наклоня тигана така, че да се разнесе навсякъде – това може да направите и с една ръка J

Палачинките са много крехки и вкусни.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Вкусно

Вкусно и полезно #quick30

Здравословни палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец

Здравословни палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец

Вкъщи използвам пълнозърнесто брашно от лимец, което е част от кошницата на Pura Vida Organic Farm през есента и зимата. В рецептите винаги замествам бялот Вкъщи използвам пълнозърнесто брашно от лимец, което е част от кошницата на Pura Vida Organic Farm през есента и зимата. В рецептите винаги замествам бялот 2021-09-02T10:27:55+03:00 Здравословни палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец

<p><span>Вкъщи използвам пълнозърнесто брашно от лимец, което е част от кошницата на </span><a href="https://www.facebook.com/PuraVidaFarmBulgaria">Pura Vida Organic Farm</a> <span>през есента и зимата. В рецептите винаги замествам бялото брашно с него. </span></p> <p><span>Първите ми няколко опита да правя палачинки с пълнозърнесто брашно от лимец не бяха успешни. Залепваха, разкъсваха се. След различни вариации в съотношението на съставките, разбрах, че ключът е в гъстотата на сместа и начина на приготвяне. Тя трябва да е по-рядка от боза и от тази, приготвена с бяло брашно. Тиганът задължително се намазва с мазнина (олиото не се слага в сместа). За намасляване, аз използвам силиконова четка.</span></p> <p><span>Съставките:</span></p> <p><span>2 яйца</span></p> <p><span>150 мл. прясно мляко</span></p> <p><span>60 гр. брашно</span></p> <p><span>щипка сол и щипка захар</span></p> <p><span>олио за намасляване на тигана</span></p> <p><span>&nbsp;</span></p> <p><span>Смесвате всички съставки. След това, както казваше моята баба &ndash; оставяте сместа да си &bdquo;почине&ldquo; 20-30 мин. Преди всяка палачинка разбърквате сместа, вземате частта, която е необходима, спрямо големината на тигана. Намазвате преди всяка следваща палачинка. </span></p> <p><span>Обикновено готвя с Ави. Когато наоколо има нагорещен тиган, винаги се опитвам едната ми ръка да е свободна, за да мога да я предпазя. Моят трик е да изсипя сместа в частта при дръжката и след това да наклоня тигана така, че да се разнесе навсякъде &ndash; това може да направите и с една ръка </span>J</p> <p><span>Палачинките са много крехки и вкусни. </span></p>

Сравнение на продукти